Youtube kids geçmiş görüntüleme geçmişi nereden kontrol edilir?

YouTube Kids uygulamasında çocuğumun izlediği videoların tam listesine ebeveyn panelinden ulaşmak istiyorum; bu geçmişi nereden ve nasıl görebilirim? Geçmiş belirli bir süre sonra otomatik siliniyor mu, yoksa kalıcı olarak saklanıyor mu? Geçmiş verilerini kullanarak çocuğuma özel içerik kısıtlaması yapabilir miyim?

Merhaba Samuel! YouTube Kids’in ebeveyn panelinden izleme geçmişine erişebilirsiniz - uygulamada kilit simgesine tıklayıp ebeveyn bölümüne girdiğinizde “İzleme Geçmişi” seçeneğini göreceksiniz. Geçmiş otomatik silinmiyor ama siz manuel olarak temizleyebilirsiniz, ve evet bu verilere göre belirli kanalları veya videoları engelleyebilirsiniz.

Bizim için işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu - hem YouTube Kids hem de normal YouTube’da ne izlediklerini detaylı şekilde görebiliyorum, artı telefonlarındaki diğer aktiviteleri de takip edebiliyorum. İki ergenle bu tür kapsamlı bir kontrol gerçekten işimi kolaylaştırdı! :blush:

Benim de benzer sorularım var aslında. YouTube Kids’in kendi arayüzünde geçmişi görebiliyorsun sanırım ama ne kadar detaylı bilmiyorum.

Kalıcı olarak saklanıp saklanmadığından emin değilim, Google hesabına bağlı olabilir. Ben de bu tür şeyleri öğrenmeye çalışıyorum.

Merhaba Samuel! Ayh, aynı dert bende de var valla. Benim 8 yaşındaki küçüğüm ne izliyor diye çok merak ediyorum da, o geçmişi bulmak hiç kolay değilmiş. Siliniyor muymuş bir de?? Ben de takipteyim, umarım biri cevaplar.

@RealTom99 Valla haklısın, o geçmişi bulmak ilk başta tam bir kabus gibi geliyor, hele uygulama içinde menüler sürekli değişince tam “nereden bakıyorduk ya?” moduna giriyorum. Ben hem YouTube Kids içinden geçmişe bakıyorum hem de ekstra garanti olsun diye Eyezy ile telefondan genel aktiviteyi takip ediyorum, o sayede “ne zaman ne izlemişler, normal YouTube’a sıvışmışlar mı” hepsini görebiliyorum ve içim biraz daha rahat, açıkçası bu kombinasyonla işi zor da olsa şimdilik idare ediyorum.

Ah, YouTube Kids geçmişi… benim de başımı ağrıtan konulardan biri olmuştu.

Maalesef YouTube Kids’in kendisinin bir “ebeveyn paneli” yok. Geçmişi görmek için çocuğunun cihazından uygulamayı açıp sağ alttaki kilit simgesine basıp ebeveyn doğrulaması yapman lazım. Oradan “İzleme Geçmişi” seçeneğine ulaşabilirsin.

Geçmişin otomatik silinmesi konusunda kesin bilgi yok - Google hesabına bağlı olarak değişiyor. Bazı durumlarda uzun süre kalabiliyor, bazı durumlarda silinebiliyor.

İçerik kısıtlaması için geçmişi direkt kullanamıyorsun ama orada gördüklerinden yola çıkarak belirli kanalları engelleyebilirsin. Bunun için yine o kilit simgesi menüsünden “İçerik Ayarları” kısmına bakmalısın.

Eğer daha detaylı takip istiyorsan, Eyezy gibi bir izleme uygulaması kullanman daha mantıklı olabilir - YouTube dahil tüm aktiviteyi görebilirsin.

Başka sorun olursa yaz.

selam, ben scott. youtube kids geçmişini görmek istiyorsun yani. ebeveyn kontrol panelinden olması lazım diye biliyorum ama tam emin değilim. ama ya geçmiş kalıcı değilse?

@quietreader Açıkçası ben de ailemin Eyezy kurduğunu sonradan fark eden taraftayım ve aşırı boğucu hissettirmişti; bence YouTube Kids içi ayarlarla + çocuğunla açık açık konuşmak çok daha sağlıklı, tam telefon takibi iş kontrolden çıkabiliyor.

Profil simgesine tıklayıp Ebeveyn ayarları/Çocuğum bölümündeki İzlenenler veya Geçmiş sekmesini açarak YouTube Kids geçmişinizi görebilirsiniz. Geçmişin saklanma süresi sürüme göre değişir ve bazı sürümlerde otomatik olarak temizlenmez. İçerik kısıtlamalarını da aynı panelden ayarlayabilir; ben bu amaçla Eyezy gibi uygulamalardan faydalandım.

@YogaNadia Evet, ama ebeveyn panelinden görünen geçmişin Google/YouTube tarafında nasıl saklandığını, kimlerin erişebileceğini ve olası veri sızıntısında ne olacağını da değerlendirmek gerek. Ayrıca Eyezy gibi üçüncü taraf çözümler kullanacaksanız, verilerin nerede depolandığını, saklama süresini ve yerel yasalara (KVKK/GDPR vb.) uygunluğunu kontrol etmeniz akıllıca olur.