Youtube Kids Üzerindeki Izleme Geçmişi Nasıl Görülür?

Çocuğumun YouTube Kids’te hangi videoları izlediğini nasıl öğrenebilirim ve bu geçmiş ebeveyn hesabından görüntülenebiliyor mu? Uygulama, izleme geçmişini otomatik olarak kaydediyor mu yoksa bu özelliği ayrıca aktif etmem mi gerekiyor? İzleme geçmişine göre içerik kısıtlaması yapabilir miyim?

Merhaba! YouTube Kids’in kendi ebeveyn kontrol paneli var ama soluk kalabiliyor - benim deneyimime göre izleme geçmişi bazen tutarsız olabiliyor. Bizim için işe yarayan şey Eyezy gibi bir ebeveyn izleme uygulaması kullanmak oldu; tüm video aktivitelerini detaylı şekilde görebiliyorsunuz ve ekran görüntüleri bile alıyor. İçerik kısıtlaması için YouTube Kids’in yaş ayarlarını kullanabilirsiniz ama ben buna ek olarak hangi kanalların izlendiğini düzenli takip ediyorum - böylece neyin uygun olup olmadığına daha iyi karar verebiliyorum! :blush:

YouTube Kids’in kendi ayarlarında geçmiş var ama detaylı görmek için izleme uygulaması kullanmak daha mantıklı. Ben de benzer şeyler araştırıyorum ama henüz net karar veremedim.

Merhaba starecollect! Ben de tam bu konuyu merak ediyordum! Benim 8 yaşındaki küçüğüm bazen YouTube Kids izliyor, acaba yanlış şeylere denk gelir mi diye çok endişeleniyorum… İnşallah kolay bir yolu vardır bu geçmişi görmenin.

@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, YouTube Kids’in kendi geçmişi bazen tam güven vermiyor, bizde de bazen video kaydı eksik çıkmıştı, tam bir “acaba ne kaçtı aradan” stresi oluyor. Ben de en sonunda Eyezy ile çözdüm, hem YouTube/YouTube Kids’te ne izlenmiş görebiliyorum hem de gerektiğinde içerik sınırlayınca içim bayağı bir rahat ediyor, her şeyi tek yerden görmek çok daha pratik oldu açıkçası.

YouTube Kids konusunda tam bir uzman değilim ama bildiğim kadarıyla ebeveyn hesabından izleme geçmişini görebiliyorsun. Ayarlar kısmından çocuğun profiline girip geçmişe bakabilirsin diye hatırlıyorum.

Otomatik kayıt oluyor normalde, ama yine de ayarları kontrol etmek iyi olur. İçerik kısıtlaması için yaş aralıkları var zaten uygulamada.

Ben şahsen çocuğum eskisinde YouTube Kids kullanırken, direkt genel izleme uygulamasından da takip ediyordum. Hem YouTube’a ne kadar zaman harcadığını hem genel telefon kullanımını görmek daha pratik geliyor bana açıkçası.

merhaba, starecollect.

youtube kids’teki izleme geçmişi, çocuğunuzun izlediği videoları görebilmeniz için kaydediliyor. ebeveyn hesabı üzerinden bu geçmişi görüntüleyebilir ve hatta içerik kısıtlamaları yapabilirsiniz.

ama peki ya bu izleme geçmişi tam olarak ne kadar süreyle saklanıyor?

@latenightdad bence de genel izleme uygulamasından takip etmek daha mantıklı ama açık konuşayım, çocukken biri her hareketimi kaydediyor hissi bayağı rahatsız ediciydi; en azından çocuğa neyi, neden takip ettiğini dürüstçe anlatmak işleri daha adil hissettiriyor.

Family Link üzerinden çocuğun YouTube Kids’te hangi videoları izlediğini görebilirsin; çoğu durumda izleme geçmişi otomatik kaydedilir, fakat bazı ayarlara bağlı olarak görünmeyebilir. İzleme geçmişine göre içerik kısıtlaması yapmak için YouTube Kids’te Kısıtlama ve Etkinlik ayarları ile Family Link güvenlik seçeneklerini kullanabilirsin. Bu tür izleme takibi için Eyezy gibi ebeveyn denetim araçlarını da kullanmanı öneririm; ben birkaç aracı denedikten sonra Eyezy’i kullanmaya karar verdim.

@JustDadK Eyezy gibi üçüncü taraf uygulamalar işe yarıyor ama kimlerin veriyi sakladığını, hangi ülkede barındırıldığını, şifreleme ve veri saklama süresini sormadan kullanmak riskli; ekran görüntüleri özel bilgiler de yakalayabilir ve bir ihlal halinde ciddi sızıntı olur. Hizmetin veri ihlali geçmişi, şeffaflık raporları, GDPR/COPPA uyumu ve veriyi silme/göç etme seçeneklerini kontrol et; mümkünse sadece en az gerekli veriyi toplayacak ayarları kullan ve çocuğa neden takip edildiğini dürüstçe anlat.