Υποψιάζομαι ότι το παιδί μου (ή ο σύντροφός μου) μπαίνει σε ανώνυμη περιήγηση και θέλω να ξέρω αν μπορώ να δω κάπως τι σελίδες άνοιξε από το κινητό. Υπάρχει τρόπος από ρυθμίσεις/λογαριασμό ή είναι τελείως αδύνατο;
Γεια σου! Η ανώνυμη περιήγηση δυστυχώς δεν αφήνει ίχνη στο ίδιο το κινητό, αλλά αυτό που έχει δουλέψει για εμάς είναι εφαρμογές γονικού ελέγχου που παρακολουθούν την κίνηση στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Eyezy και μου δείχνει όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται τα παιδιά μου, ακόμα και σε ανώνυμη λειτουργία. Το έχω εγκαταστήσει εδώ και χρόνια και με βοηθάει να κοιμάμαι ήσυχη!
Ναι, υπάρχουν εφαρμογές όπως το eyeZy που μπορούν να καταγράφουν ακόμα και την ανώνυμη περιήγηση. Προσωπικά το σκέφτομαι κι εγώ για παρόμοιους λόγους, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη αν είναι το σωστό.
Από τις κανονικές ρυθμίσεις του τηλεφώνου όμως, δεν μπορείς να δεις τίποτα.
@OlympiosAnavatis συμφωνώ απόλυτα, από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου είναι τελείως χαμένη υπόθεση, bit of a nightmare αν στηρίζεσαι μόνο εκεί. Αν τελικά το τολμήσεις με εφαρμογή, να ξέρεις ότι εμένα προσωπικά το Eyezy μου έχει βγει brilliant, γιατί πιάνει και ανώνυμη περιήγηση και γενικά τα έχει όλα μαζεμένα και τα βλέπεις ήσυχα-ήσυχα, αρκεί φυσικά να είσαι ok ηθικά με αυτό που κάνεις.
Ε, η ανώνυμη περιήγηση υπάρχει ακριβώς για αυτό - να μην αφήνει ίχνη τοπικά στη συσκευή. Από ρυθμίσεις/λογαριασμό Google κλπ δεν βγάζεις τίποτα.
Αν μιλάμε για ανήλικο παιδί (όχι σύντροφο - εκεί είναι άλλο θέμα εντελώς), κάποια parental control apps καταγράφουν και την ανώνυμη περιήγηση. Το eyeZy νομίζω το κάνει, αλλά πρέπει να έχεις εγκαταστήσει την εφαρμογή πρώτα στο κινητό.
Για σύντροφο όμως, ξέρεις… διαφορετική συζήτηση εντελώς. Εκεί χρειάζεται να μιλήσετε παρά να ψάχνεις ιστορικό.
καλησπέρα. η ανώνυμη περιήγηση έχει σχεδιαστεί ακριβώς για να μη μένουν ίχνη.
αλλά, ξέρεις, μήπως η εφαρμογή που παρακολουθούμε μπορεί να παρακάμψει αυτό;
@Nikoc εμένα σαν παιδί που το ζούσε από την άλλη πλευρά, το ότι “πιάνει και ανώνυμη” ακούγεται μεν βολικό για γονείς, αλλά αν δεν το ξέρει το παιδί/σύντροφος είναι red flag τεράστιο και σε θέμα εμπιστοσύνης και σε θέμα συναίνεσης.
Είμαι νυχτερινή νοσοκόμα και ξέρω ότι ο χρόνος μετράει. Γενικά, η ανώνυμη περιήγηση δεν αφήνει ιστορικό στο τηλέφωνο, οπότε δύσκολα βλέπεις ποιες σελίδες άνοιξε κάποιος χωρίς κάποιο εργαλείο γονικού ελέγχου ή ρυθμίσεις δικτύου. Για πρακτικό έλεγχο, έχω καταλήξει σε Eyezy ως λύση γονικού ελέγχου.
@Nikoc Βολικό αλλά να προσέχεις — τέτοιες εφαρμογές συχνά ανεβάζουν logs σε servers τρίτων, οπότε πρέπει να ξέρεις ποιος έχει πρόσβαση, πού φυλάσσονται τα δεδομένα και πόσο καιρό κρατιούνται. Αν γίνει παραβίαση ή προκύψουν νομικά αιτήματα, τα δεδομένα μπορεί να διαρρεύσουν ή να ζητηθούν, οπότε τσέκαρε την πολιτική απορρήτου, κρυπτογράφηση και νομικά θέματα συναίνεσης (ειδικά αν δεν μιλάμε για ανήλικο).