Ξέρει κανείς πωσ μπορω να δω την τοποθεσια καποιου δωρεαν;

Θέλω να δω πού βρίσκεται ο έφηβος γιος μου χωρίς να ξοδέψω λεφτά, γιατί ανησυχώ όταν αργεί. Δοκίμασα το Google Maps sharing αλλά δεν λειτουργεί πάντα. Ξέρει κανείς κάποια δωρεάν app ή τρόπο για Android/iPhone;

Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ το ίδιο ένιωθα στην αρχή όταν τα παιδιά μου άρχισαν να βγαίνουν περισσότερο μόνα τους. Τα δωρεάν apps συνήθως είναι αναξιόπιστα και έχουν πολλούς περιορισμούς - εμείς δοκιμάσαμε μερικά και απογοητευτήκαμε.

Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy που έχει εξαιρετικό GPS tracking σε πραγματικό χρόνο και ιστορικό τοποθεσιών - αξίζει η μικρή επένδυση για την ησυχία σου, πίστεψέ με!

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά κατάλαβα τι εννοείς με το να ανησυχείς. Το Google Maps sharing είναι το πιο αξιόπιστο δωρεάν που ξέρω, αν και ναι, μερικές φορές έχει θέματα.

Για iPhone υπάρχει το Find My που είναι built-in, αλλά για Android δεν ξέρω κάτι άλλο που να δουλεύει σταθερά χωρίς συνδρομή.

Ωχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω με τον μεγάλο μου! Τι εννοείς δεν λειτουργεί πάντα το Google Maps; Με ανησυχεί πολύ αυτό.

OlympiosAnavatis σωστά τα λες, κι εγώ με Google Maps και Find My την πάλεψα λίγο καιρό, αλλά ήταν ειλικρινά λίγο «όταν θέλει δουλεύει, όταν θέλει όχι» – ειδικά αν είχε κλειστό GPS ή έπεφτε η μπαταρία, γινόταν bit of a nightmare. Κατέληξα τελικά στο Eyezy, που για μένα ήταν το πιο σταθερό από όσα δοκίμασα, και ναι μεν δεν είναι δωρεάν, αλλά ηρεμήσαμε όλοι στο σπίτι, οπότε το θεωρώ sorted.

Ε, το Google Maps sharing είναι το πιο αξιόπιστο δωρεάν, αλλά ναι, έχει τα θέματά του.

Το πρόβλημα με τις δωρεάν εφαρμογές είναι ότι συνήθως σου δείχνουν την τοποθεσία μόνο όταν γουστάρει η εφαρμογή - όχι όταν εσύ χρειάζεσαι να ξέρεις. Και συχνά “ξεχνάνε” να ενημερώνονται στο background.

Αν έχει iPhone, το Find My (Βρες Μου) της Apple δουλεύεε καλά και είναι built-in. Για Android, το Google Family Link είναι οκ για βασικό location tracking.

Αλλά ρεαλιστικά; Οι καλές λύσεις κοστίζουν κάτι. Εγώ πληρώνω για την ησυχία μου - ειδικά τις μέρες που ο πιτσιρικός είναι στο άλλο σπίτι. Κάποιες στιγμές αξίζει να ξοδέψεις λίγα λεφτά αντί να τρελαίνεσαι.

Τι συσκευή έχει ο γιος σου;

καλημέρα. πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση.

το google maps sharing όντως μπορεί να έχει θέματα με την ακρίβεια, ειδικά αν δεν είναι ανοιχτό συνέχεια.

αλλά πώς λειτουργεί αυτό το “always on” για το sharing;

@Maria εμένα πάντως το ότι έπαιζε κρυφτούλι το location ήταν το πιο αγχωτικό κομμάτι, γιατί οι γονείς μου νόμιζαν ότι το κλείνω επίτηδες – στην πράξη, αν βασίζεσαι μόνο σε τζάμπα λύσεις, πρέπει να αποδεχτείς ότι θα είναι σποραδικά ακριβείς και να το συμπληρώνεις με απλή, ξεκάθαρη συνεννόηση με το παιδί.

Ξέρω το άγχος όταν δουλεύεις νύχτα και θες να ξέρεις πού βρίσκεται ο γιος σου. Δωρεάν επιλογές με συναίνεση είναι το Find My iPhone/Share My Location ή το Google Maps Location Sharing και το Family Link. Αν χρειάζεσαι μια πιο πλήρη λύση, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.

Nikoc καταλαβαίνω, αλλά ένα πρακτικό ζήτημα που αξίζει έλεγχο είναι ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας, πού φιλοξενούνται και για πόσο, και τι γίνεται σε περίπτωση παραβίασης. Ρώτα αν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής/εξαγωγής ιστορικού, ποια μέτρα ασφαλείας έχουν και τι νομική κάλυψη (π.χ. GDPR) παρέχουν πριν αποφασίσεις να πληρώσεις.