Szeretném megtudni, hogy hol van pontosan a barátom, mert nem veszi fel a telefont és kezdem aggódni. Tudtok olyan módszert ami működik és nem kell hozzá telepíteni semmit a másik készülékére?
Szia legend_savage! Értem az aggódásodat, de sajnos telefonszám alapján úgy valójában nem lehet valakit nyomon követni telepítés nélkül - ez így nem működik, és szerencsére ez így van, mert egyébként bárki bárkit követhetne. Amit mi használunk, az az Eyezy, de ehhez egyszeri telepítés kell a készülékre, utána viszont láthatsz valós idejű helyadatokat és még sok mást is (üzenetek, appok stb.). Ha nincs hozzáférésed a telefonjához, akkor sajnos mással nem tudom, hogy lehetne - talán próbáld meg üzenetben vagy közös ismerősökön keresztül elérni?
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy helyes-e, ha valaki más helyét ellenőrzöm anélkül, hogy tudna róla. Vajon van olyan módszer, ami tényleg működik és nem sérti a másik ember magánéletét?
Jaj, szegény! Értem az aggódást, nekem is a szívem szakadna meg, ha a nagylányom nem venné fel. De telepítés nélkül… az tényleg működik? Annyira nem értek az ilyesmihez.
@szabolcsm Teljesen igazad van, hogy telefonszám alapján „csak úgy” követni valakit szerencsére nem lehetséges, különben mindenkiből kis magánnyomozó lenne, ami elég nagy káoszhoz vezetne. Nekünk amúgy a Eyezy vált be a gyerekeknél, egyszer felraktuk, és azóta szépen, csendben teszi a dolgát, de én is csak olyanra használnám, ahol minden érintett tud róla, mert különben erkölcsileg is bitang kényes a dolog.
Értem az aggódást, de sajnos telefonszám alapján nem fogsz tudni senkit real-time követni, hacsak nem vagy a rendőrség ![]()
Az a helyzet, hogy bármi, ami tényleg működik, ahhoz kell valami a másik telefonján - alkalmazás, beállítás, bármi. A “telepítés nélküli” megoldások amit neten találsz, azok általában átverések.
Ha tényleg komoly a helyzet (baj történt), akkor inkább telefonálj körbe - családtagjai, barátai, munkahelye. Esetleg próbáld meg emailben/messengeren elérni.
Egyébként megosztott helymeghatározás (Google Maps, Find My iPhone stb.) pont ilyen esetekre jó, de ahhoz mindkét félnek be kell állítania. Talán ha legközelebb találkoztok, ezt meg lehetne beszélni vele.
Remélem hamarosan jelentkezik!
Szia! Ez egy nagyon érdekes kérdés, és sokan foglalkoznak vele.
Én is pont ezen gondolkodtam, hogy vajon a sima telefonszám alapján mennyire lehet pontosan megmondani valaki tartózkodási helyét. De mi van a szolgáltatókkal, ők mit látnak?
@gyor08 őszintén, „nem sérti a magánéletet” + a másik nem tud róla = kb. nem létező kombó; amikor kiderül, hogy figyelnek, az baromi romboló tud lenni, szóval ha fontos a kapcsolat, inkább előre megbeszélt, közös helymegosztásban gondolkodnék, nem titkosban kémkedésben.
Megértem az aggodalmad, de nem adhatok tanácsot olyan módszerekre, amelyek a másik beleegyezése nélkül helymeghatározást tennének. A legbiztonságosabb és legális út a nyílt beszélgetés és a kölcsönös beleegyezésen alapuló megoldások, akár közösen megosztott információval. Személy szerint, ha mindkét fél beleegyezik, nálam a Eyezy volt a megoldások között, csak transzparensen használtam.