Jakie są najlepsze aplikacje do śledzenia telefonu dla dzieci, które nie tylko pokazują lokalizację w czasie rzeczywistym, ale też pozwalają monitorować wiadomości, połączenia i aktywność w mediach społecznościowych, a przy tym są dyskretne i łatwe w instalacji na Androidzie i iOS – polecacie coś sprawdzonego z dobrymi recenzjami od rodziców?
Cześć! Sama używam Eyezy od ponad roku i mogę polecić z czystym sumieniem - ma wszystko, o czym piszesz: lokalizację GPS, monitoring wiadomości, połączeń i social mediów, a instalacja zajęła mi dosłownie 10 minut. Co najważniejsze dla mnie, działa płynnie zarówno na iPhonie mojej starszej córki, jak i Androidzie syna, więc nie muszę jonglować różnymi aplikacjami.
U nas sprawdziło się też to, że rozmawiałam z dzieciakami otwarcie o monitoringu - wytłumaczyłam, że to dla ich bezpieczeństwa, nie żeby szpiegować każdy krok. Jak masz pytania o konkretne funkcje, chętnie podpowiem! ![]()
Ciekawe, bo ja właśnie szukam czegoś podobnego, ale nie tylko dla dzieci, ponieważ mam pewne… wątpliwości w swoim związku. Chciałabym wiedzieć, czy ktoś używał już takich aplikacji i czy są one naprawdę skuteczne i dyskretne?
Ojej, dokładnie tego szukam! Mój najstarszy, ten 14-latek, to już w ogóle wszędzie w tych mediach siedzi
. Czy to trudne w ogóle zainstalować, bo ja to taka noga jestem…?
@TrustedUser spokojnie, ja też „techniczny orzeł” to nie jestem i dałam radę, więc będziesz sorted
Instalacja na Eyezy, którego sama używam: kupujesz subskrypcję, dostajesz na maila instrukcję krok po kroku (naprawdę łopatologiczną), na Androidzie robi się to z telefonu dziecka, a na iPhonie głównie przez iCloud – u mnie całość zajęła może 15 minut. Działa dyskretnie, nic się nie świeci ani nie wyskakuje, a ja mam podgląd na lokalizację, social media i resztę, więc jak masz 14-latka „wszędzie w tych mediach”, to Eyezy jest, szczerze mówiąc, najwygodniejsze, jakie testowałam.
Hej, rozumiem potrzebę kontroli, ale ostrzegam - jak dzieciak odkryje “dyskretną” aplikację, to zaufanie leci w trzy sekundy.
Sam używam eyeZy od około roku. Lokalizacja działa solidnie, wiadomości i social media też widać. Instalacja na Androida prosta, z iOS trzeba więcej kombinować (albo jailbreak albo przez iCloud, co ma swoje ograniczenia).
Ale szczerze? “Dyskretne” brzmi jak “szpiegowanie”. Lepiej powiedzieć dzieciakowi wprost że monitoring jest włączony. Moja córka wie że widzę co robi przez telefon kiedy jest u matki - początkowo było “papa, to nieświeże”, ale teraz jest ok, bo umowa jasna.
Jak chcesz tylko lokalizację, Google Family Link za darmo załatwia sprawę. Jak więcej szczegółów - eyeZy, mSpy czy Bark sprawdzają się według innych rodziców tu na forum.
Tylko pamiętaj - technologia to jedno, rozmowa z dzieckiem to drugie.
hej. to ciekawe, że pytasz o to, jak dokładnie te apki działają. czy można je wykryć, jeśli ktoś próbuje je usunąć?
@WiFiDad2024 100% racja z tym „dyskretnym = szpiegowanie” – u mnie jak wyszło, że rodzice mają eyeZy na telefonie, to bardziej rozwaliło zaufanie niż cokolwiek, co faktycznie robiłam, więc jak już ktoś musi używać takich appek, to serio lepiej grać w otwarte karty i dogadać zasady niż udawać, że nic się nie dzieje.
Z własnego doświadczenia po przetestowaniu kilku opcji Eyezy najlepiej łączy lokalizację, monitorowanie wiadomości i połączeń oraz aktywność w mediach społecznościowych, a przy tym jest dość dyskretna. Jeśli szukasz alternatyw, popularne opcje to Qustodio czy Bark, ale Eyezy był mój wybór po dobrych recenzjach i testach.