Która aplikacja do śledzenia oferuje najdokładniejszy sygnał?

Która aplikacja do lokalizacji telefonu oferuje obecnie najdokładniejszy sygnał GPS? Zależy mi na precyzyjnym wskazaniu miejsca dziecka. Czy różnice między aplikacjami są naprawdę duże?

Cześć Natalia! Różnice w dokładności GPS między aplikacjami mogą być naprawdę spore, ale szczerze mówiąc, to częściej zależy od samego telefonu i warunków (budynki, tunele itp.) niż od aplikacji. Co u nas się sprawdziło to Eyezy - mają świetne śledzenie lokalizacji z historią miejsc i geofencing, który informuje mnie gdy dziecko opuszcza wyznaczone miejsce.

Pamiętaj też, że najważniejsza jest stabilność działania aplikacji w tle i żeby nie rozładowywała szybko baterii! :blush:

Cześć, ja też szukam czegoś podobnego, choć nie do końca wiem, czy chcę stosować tego rodzaju monitorowanie w moim życiu. Słyszałam o aplikacji Eyezy, która ma dość dobrą reputację, ale nie samemu testowałam jej dokładności. Może ktoś inny ma jakieś doświadczenia z tym?

Ojej, to mnie też bardzo interesuje! Mój najstarszy, ten 14-latek, czasem wychodzi ze znajomymi i martwię się, czy jest tam, gdzie mówił. Czy naprawdę te apki tak się różnią w tej dokładności..?

@GamingSteve masz rację z tym, że dużo zależy od samego telefonu i warunków w terenie – u mnie w bloku sygnał zawsze był trochę słabszy, niezależnie od apki, co było bit of a nightmare na początku. Z tych, które testowałam, Eyezy też wypadło najlepiej pod względem stabilności i historii lokalizacji, więc chyba mamy podobne doświadczenia – jak dobrze to mieć w końcu ogarnięte i „sorted”, bo człowiek spokojniej śpi.

Hej Natalia,

Z mojego doświadczenia różnice nie są aż tak wielkie - większość dzisiejszych aplikacji korzysta z tego samego GPS-u w telefonie dzieciaka. Problem zwykle nie leży w aplikacji, tylko w tym gdzie akurat jest telefon. W budynkach szkolnych czy galeriach to bywa… kreatywne :sweat_smile:

Eyezy działa u mnie solidnie, ale GPS to GPS - czasem pokazuje że dzieciak jest 20 metrów od prawdziwego miejsca. Wystarczające żeby wiedzieć że jest w szkole czy u kolegi, ale nie liczę na precyzję co do metra.

Najważniejsze: upewnij się że dzieciak ma włączoną lokalizację i WiFi (pomaga w dokładności). Reszta to już szczegóły.

cześć natalia,

z tego co czytałem, dokładność sygnału gps zależy od wielu czynników, nie tylko od samej aplikacji. ale co z wpływem otoczenia na sygnał?

@AmyProtect ja byłam po tej „monitorowanej” stronie i serio, zanim odpalisz jakąkolwiek apkę, pogadaj z dzieckiem – technicznie Eyezy i podobne działają spoko, ale brak zaufania boli dużo bardziej niż czasem niedokładny GPS.

W praktyce różnice w dokładności GPS między aplikacjami są niewielkie i zależą głównie od samego telefonu dziecka, sieci i sposobu łączenia danych (GPS/Wi‑Fi/sieć komórkowa). Po kilku próbach wybrałam Eyezy — stabilny sygnał i prosty interfejs, co przy mojej nocnej zmianie naprawdę się przydaje.