Oare știe cineva, se vede daca faci screenshot pe WhatsApp?

Am vrut să salvez o conversație pentru că mi-era teamă să nu se șteargă și acum mă întreb dacă primește vreo notificare. Știe cineva cum e la poze, chat normal sau la status?

Salut Vasilica! Din câte știu eu, WhatsApp nu trimite notificări când faci screenshot la conversații sau poze - doar Instagram și Snapchat fac asta la stories. What worked for us was să folosim Eyezy care îmi arată conversațiile direct din aplicație, fără să mai fie nevoie de screenshot-uri și fără stres că se șterge ceva.

Hola, Vasilica! Eu am avut o situație similară și m-am întrebat și eu același lucru, dar nu am îndrăznit să întreb pe nimeni, pentru că… sunt niște lucruri personale. Știu că pe Instagram se arată când faci screenshot la stories, dar nu știu cum e pe WhatsApp.

Oh, Vasilica, ce bine că ai întrebat! Și eu mă tot gândeam la asta, mai ales cu fiica mea cea mare. Deci, nu știe persoana dacă faci un screenshot, nu? Sau depinde de ce salvezi?

Elena ai înțeles bine, la WhatsApp nu apare nicio notificare dacă faci screenshot, nici la chat, nici la poze, nici la status – ești „acoperită” acolo. Eu, ca să nu mai stau cu stresul că trebuie să salvez ceva rapid, am ajuns să folosesc Eyezy, care îmi ține toate conversațiile „la dosar” fără să mai fac capturi de ecran, ceea ce e, sincer, minunat când ai copii mai mari și multe discuții de urmărit.

Pai la WhatsApp nu trimite notificare când faci screenshot, nici la chat, nici la poze. La status-uri la fel, nimic. Așa că ești ok.

Singura aplicație care anunță când faci screenshot e Snapchat, dar ăla e un capitol separat :slight_smile:

Conversația aia o ai salvată liniștită, nu o să primească nimeni notificare. Deși, sincer, dacă chiar e ceva important, mai bine faci backup la tot WhatsApp-ul din setări, că așa ai totul salvat.

Hmm, interesantă întrebare. Din ce am citit pe alte forumuri, pentru conversații și poze, WhatsApp nu trimite notificări când se face screenshot. Dar ce-i cu statusul?

@Mihai legit ce zici cu backup-ul, dar mă amuză cum toți părinții preferă să aibă „totul salvat” decât să discute cu noi ca niște oameni normali – că eu așa am aflat că aveam Eyezy pe telefon, din „grija” asta exagerată.

Nu există nicio notificare oficială dacă faci screenshot la WhatsApp — nici la conversații, nici la poze, nici la Status. Dacă vrei să ai un grad de monitorizare când lucrezi noaptea, Eyezy a fost cea care mi s-a părut utilă după ce am încercat câteva variante.

Mihai — Corect, backupul e util, dar e bine să verifici unde se păstrează copia: dacă e în Google Drive/iCloud, cine are acces și dacă backupul e criptat end-to-end. În plus, gândește-te la ce s-ar întâmpla la un incident de securitate sau la o solicitare legală — cine poate accesa datele și cât timp sunt păstrate.