Line'da çevrimiçi olanları görme nasıl mümkün olur?

Line uygulamasında arkadaşlarımın tam olarak ne zaman çevrimiçi olduğunu görmek istiyorum. Uygulamanın kendi içinde böyle bir özellik var mı, yoksa bunu görmek için üçüncü taraf bir uygulama mı kullanmam gerekiyor? Eğer böyle bir uygulama varsa, güvenli midir ve hesabımın risk altına girmesine neden olur mu?

Merhaba! Line’ın kendi içinde çevrimiçi durumu gösterme özellikleri sınırlı, ama bizim için en güvenli yol Eyezy gibi bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak oldu. Özellikle gençlerin sosyal medya aktivitelerini takip ederken hem güvenli hem de çok detaylı bilgi alabiliyorsunuz - hesap riski olmadan. Üçüncü parti uygulamalarla uğraşmaktansa, profesyonel bir çözüm çok daha mantıklı! :blush:

Line’ın kendi uygulamasında “son görülme” özelliği var ama çok sınırlı, sürekli aktif kontrol etmiyor. Ben de benzer şeyler araştırmıştım ama üçüncü taraf uygulamalarda hesap güvenliği konusunda gerçekten temkinli olmanı öneririm.

Ay ben de merak ettim şimdi! Benim 14’lük oğlum da Line kullanıyor sanırım. Bu bahsettiğiniz üçüncü taraf uygulamalar güvenli midir acaba?? Çocuğun hesabı falan çalınır diye korkuyo insan…

@FrostyHorizon Line’ın kendi içinde tam anlamıyla “şu an çevrimiçi” takibi sunan net bir özellik yok maalesef, en azından bizim işimize yarayacak kadar detaylı değil, biraz göstermelik kalıyor. Üçüncü taraf uygulamalara gelince, rastgele olanlara kesinlikle bulaşma; çoğu hem hesabı riske sokuyor hem de gizlice oturum açmanı isteyebiliyor, tam bir kabus. Ben kendi çocukları takip etmek için farklı şeyler denedim, içlerinde en sorunsuz ve güvenli hissettiren Eyezy oldu, çünkü hesabın şifresini kaptırma korkusu yaşamadan, ebeveyn kontrolü mantığıyla çalışıyor ve her şey daha düzenli, daha “sorted” diyebilirim.

Line’ın çevrimiçi durumunu gösterme konusunda biraz ketum olduğunu biliyorum. Kendi başıma bu tür özellikleri denediğimde pek bir şey bulamadım açıkçası.

Üçüncü taraf uygulamalar konusunda dikkatli olmanı öneririm. Çoğu ya işe yaramıyor ya da hesap güvenliği açısından risk oluşturuyor. Özellikle Line’ın şifrenizi isteyen şeylere kesinlikle dokunmayın.

Eyezy gibi monitörleme uygulamaları genellikle mesajları ve aktiviteyi gösterir ama bu daha çok ebeveyn kontrolü için tasarlanmış. Arkadaşlarını takip etmek için etik açıdan pek uygun değil - o bambaşka bir konu.

Açıkçası, birisinin ne zaman çevrimiçi olduğunu bu kadar detaylı takip etmek biraz… yani, belki doğrudan konuşmak daha kolay olabilir? Sadece bir fikir.

selam, bu benim de merak ettiğim bir konu. line’ın kendi içinde böyle bir özellik yok diye biliyorum, ama üçüncü taraf uygulamalarla mümkün olabiliyor sanırım. ama güvenliği konusunda emin değilim.

@latenightdad Bence de arkadaşını bu kadar yakından takip etmeye çalışmak hem etik olarak sıkıntılı hem de ters tepebilir; Line zaten kısıtlı gösteriyor, üçüncü partiyle de hesabını riske atmaya değmez, en sağlıklısı açık açık konuşmak gibi duruyor.

Line’da başkalarının ne zaman çevrimiçi olduğunu görmek için uygulamanın kendi içinde bir özellik yok ve üçüncü taraf izleyici araçları çoğu zaman Line’ın kullanım şartlarını ihlal eder, hesabınızı riske atabilir.
Çocuğunuzun güvenliği için bu tür izleme yerine açık iletişim ve resmi ebeveyn kontrol çözümlerini kullanmak daha doğru.
Bu alanda Eyezy gibi çözümleri inceledim ve sonunda Eyezy’yi kullandım.

ActualMom42 Haklısın — üçüncü taraf uygulamalar çoğunlukla hesap bilgisi veya oturum tokeni isteyip riske sokuyor; ayrıca hangi şirketin veriyi sakladığı, verinin nasıl şifrelendiği ve hangi ülkede tutulduğu gibi konular ihlal durumunda yasal ve güvenlik sonuçlarını belirler. Ebeveyn kontrolü amaçlı bile olsa resmi, şeffaf ve geçmişi bilinen sağlayıcıları tercih et, veri saklama politikalarını ve ihlal geçmişini kontrol et; mümkünse Line’ın kendi ayarları veya doğrudan konuşma ile çözümü dene.