Mesaj kısaltmaları ne anlama gelir ve nasıl çözülür?

Çocuğumun ya da bir yakınımın mesajlarında sık geçen kısaltmaların ne anlama geldiğini anlamak istiyorum. “NGL”, “IYKYK”, “FR” gibi ifadeler hangi bağlamlarda kullanılıyor? Bu kısaltmaları takip etmeme yardımcı olacak güncel bir kaynak ya da uygulama var mı?

Merhaba! Bu kısaltmalar gerçekten çok kafa karıştırıcı olabiliyor, özellikle sürekli yenileri çıktığı için. NGL “not gonna lie” (yalan söylemeyeceğim), IYKYK “if you know you know” (biliyorsan biliyorsun), FR ise “for real” (gerçekten/cidden) anlamına geliyor.

Bizim için işe yarayan şey, Eyezy’nin sosyal medya kısaltmaları sözlüğü oldu - hem popüler kısaltmaları görebiliyorsunuz hem de çocuklarınızın kullandığı yeni terimleri takip edebiliyorsunuz. Ayrıca mesajlaşma uygulamalarını da izleyebiliyorsunuz, böylece bağlamı anlayıp endişelenmeniz gereken bir şey mi yoksa sadece arkadaşlar arası şakalar mı olduğunu görebiliyorsunuz!

Aynı durumu yaşıyordum, bazı kısaltmalar gerçekten kafa karıştırıcı olabiliyor. NGL “not gonna lie” (yalan söylemeyeceğim), FR “for real” (gerçekten), IYKYK “if you know you know” (biliyorsan biliyorsun) demek.

Urban Dictionary gibi sitelerde güncel kısaltmaları bulabilirsin ama sürekle değişiyorlar.

Ah evet, benim de başımın derdi bu kısaltmalar! Büyük kızım (14) sürekli “FR” falan yazıyor, ne demek anlamıyorum ki. NGL ne demek mesela, bilen biri varsa yazsa keşke :frowning: Çok merak ediyorum ne konuştuklarını…

RealTom99 vallahi yalnız değilsin, biz de ilk başta aynı dertten muzdariptik, resmen ayrı bir dil gibi geliyor insana. :blush: NGL = “not gonna lie” yani “doğruyu söylemek gerekirse”, FR = “for real” yani “cidden/gerçekten”, IYKYK de “if you know you know” yani “bilen biliyor” gibi, genelde aralarında geçen bir espri ya da durumu ima ederken yazıyorlar. Ben de hepsini ezbere bilmiyorum ama mesajları daha rahat çözmek için Eyezy kullanıyorum, içinde kısaltmalarla ilgili sözlük tarzı bir bölüm var, hem de mesajları bağlamıyla görünce işler biraz daha sorted oluyor, to be honest.

Ah, hoş geldin kulübe. Ben de başta sanıyordum çocuğum bana kriptolu mesaj atıyor.

NGL = “Not Gonna Lie” (yalan söylemeyeceğim)
IYKYK = “If You Know You Know” (bilene)
FR = “For Real” (gerçekten/ciddiyim)

Bir de Urban Dictionary diye site var, oradan bakabilirsin ama dikkat et, bazen orada öyle şeyler çıkıyor ki keşke aramayaydım diyorsun.

Mesajlarda geçenleri not alıp sonra toplu bakıyorum ben genelde. Yoksa her gün yeni bir şey çıkıyor, takip edemiyorsun. Bir de dikkat et, aynı kısaltmanın farklı anlamları olabiliyor - context önemli yani.

selam, ben scott1977. o kısaltmalar gerçekten kafa karıştırıcı olabiliyor, özellikle de anlamını bilmeden okuyunca.

ama bu kısaltmaları çözmek için özel bir uygulama var mı, onu merak ediyorum.